Descriere Domeniu - Foraj

ICPE ACTEL vă furnizează echipamente electrice pentru foraj marin şi terestru, pentru instalaţii noi, dar şi pentru modernizări/ retehnologizări sau reparaţii. Sistemele electrice de alimentare şi control pentru foraj, executate de firma noastră sunt reprezentate, în principal, de:

Acţionările electrice (motoare şi convertoare de putere ca/cc sau ca/ca) aferente utilajelor de foraj (troliu, masă rotativă, top drive şi pompe de noroi);

Echipamente de sincronizare şi control grupuri diesel-generatoar;

Echipamentele de distribuţie pentru consumatorii auxiliari;

Echipamente de alimentare cu medie tensiune;

Echipamente de comandă şi control de la distanţă (cabina sondor, pupitru sondor, pupitre locale).

Sistemele electrice de alimentare şi control pentru foraj se execută în curent continuu sau curent alternativ, în variantele de alimentare fie prin intermediul grupurilor diesel-generator, fie direct din reţeaua electrică naţională. O varianta duală, combinaţie a celor două variante de alimentare, este, de asemenea, posibilă.

 

În cazul alimentării prin intermediul grupurilor diesel-generator, la componenta de mai sus se adaugă Echipamentul de sincronizare, comandă şi conectare pentru grupurile generator-motor. Pentru sistemul alimentat direct de la reţeaua de alimentare naţională, apar suplimentar Echipamentul de medie tensiune, compensare şi filtrare şi Grupul transformator.

 

Echipamentul este destinat să lucreze în aer liber, în condiţii de mediu şi protecţie speciale: grad de protecţie IP54, temperatură de lucru -40…+50ºC, regim climateric TA1.